Activiteiten en uitjes

Activiteiten

Tussen het eten en drinken door wordt er gespeeld, maar worden er ook activiteiten aangeboden. Deze activiteiten kunnen bestaan uit: tekenen, puzzelen, schilderen, plakken en zowel individuele als groepsspelletjes. Ook wordt er veel met de kinderen gezongen en worden er boekjes voorgelezen.

We zullen bij dit alles natuurlijk zoveel mogelijk inspelen op de persoonlijke behoefte van het kind. Als het weer het toelaat zal er veelal buiten gespeeld worden, wij beschikken over een ruime buitenspeelplaats waarnaast speeltoestellen, ook een zandbak aanwezig is. In de zomer is er een kinderbad wat bij heel warm weer voor de nodige afkoeling kan zorgen.

Voor de baby is er de verzorging, de knuffel en de aandacht die het nodig heeft. Ze worden zoveel mogelijk betrokken bij de groepsactiviteiten, zoals voorlezen en zingen. Verder is de interactie met de baby’s en de leidster als mentor heel belangrijk: zoveel mogelijk met de baby praten en vertellen wat je gaat doen (bijvoorbeeld ‘we gaan nu een broodje eten’, ‘ik ga je nu verschonen’).

Uitstapjes

Wij streven er tevens naar om 2 keer per jaar met Het Hummeltje een uitstapje te maken. U kunt hierbij denken aan een kinderpark of dierentuin. Dit is echter alleen mogelijk als er voldoende begeleiding mee gaat. Hiervoor wordt  in de regel een beroep gedaan op de ouders.

En verder…..

Organiseren wij onze jaarlijkse barbecue, het Sinterklaas- en carnavalsfeest.

Meer over ons

Contactinformatie

Het Hummeltje
Breedweer 2
1541 AC KOOG AAN DE ZAAN

+31614227777/075-6159533
y.pool2@upcmail.nl